Antivirusprogram – enormt viktigt

Det finns de som tror att de inte behöver ett antivirus i sin dator. Orsaken kan vara att man inte laddar ner filer på fildelningssajter och inte installerar en massa okänd programvara.  Men även om du bara surfar runt utan att tanka ner något överhuvudtaget riskerar du att drabbas av virus. Att övertyga sig själv att man inte får virus bara för att man inte tankar ner en massa material på okända hemsidor eller installerar okända program är att invagga sig själv i falsk trygghet.

Du kan få virus bara av att klicka på en elak länk. Det finns hemsidor som sprider virus bara genom att du besöker dem. Hemsidan kan ha ett skript som tar sig in i din dator och installerar sig själv. Du kan få e-post med bilaga från en kompis som innehåller virus. Vännens dator kan ha drabbats av virus som han eller hon inte känner till. Ibland kan man få e-post som ser ut att vara skickad av någon man känner men som egentligen inte har skickats av en vän.  Denna e-post brukar innehålla virus.

Du behöver inte längre tveka att ladda ner filer lite här och var och installera programvara även om inte bör ladda ner vilket skräp som helst på obskyra hemsidor. Men som sagt, har du ett bra antivirus kan du känna dig lugn.